Alapozó Program

– futóknak, futni vágyóknak

Alapozó programunk gyakorlatanyaga bekapcsolja az alulműködő, lusta izmokat, megalapozza a futáshoz szükséges törzs- és medence körüli izmok megfelelő működését, valamint elindítja a csípő, térd és a boka ízületek stabilizáló és mobilizáló programját.

Programunk segítségével elkerülheted a futás közben szerezhető sérüléseket. Megfelelően stabilizáljuk és mobilizáljuk a tested, így biztosítva az egyensúlyt.

Tudnunk kell, hogy ezeket az izmokat és ízületeket csak futással nem lehet megfelelően felépíteni és karbantartani. Az is tény, hogy ülőmunka mellett a futás nem nyújt a testünknek egy teljeskörű átmozgatást, és bár rendkívül jól edzi a szív- és érrendszert, izomzatban az alsó végtagra korlátozódik.

Ezért a futást érdemes kiegészíteni valamilyen erősítő és mobilizáló gyakorlatokkal.

A Moove4Run Alapozó programja ezeket a gyakorlatokat tartalmazza megfelelő kombinációban.

rugalmasság

stabilitás

főbb alapizmok működése

Hetente 2 új videóanyag, gyakorlatokkal

A program gondosan felépített, egymásra épülő gyakorlatsorokból tevődik össze.

beszűkült ízületek mobilizációja

ízületi stabilitás fejlesztése

az alul működő izmok bekapcsolása

izomegyensúlyi problémák felszámolása

Sinkó Judit

Gyógytornász, manuálterapeuta

Az Alapozó programban fontosnak tartjuk, hogy az eszenciális izmokat megfelelően bekapcsoljuk. Ide tartoznak: a nagyfarizom, középső farizom, a haránt hasizom és a mély hátizmok.

Gyógytornászként nagyon gyakran azt látom, hogy az ülő életmód kikapcsolja ezeket az izmokat. Programunkban célzott gyakorlatokkal aktivizáljuk őket, és bekapcsoljuk a megfelelő működési láncba. Ha ezt kezdetben nem alapozzuk meg, akkor később a bonyolultabb, nehezebb gyakorlatkombinációknál nem fognak működni, és erősebb segítőik átveszik a feladatukat. Így történhet meg, hogy hosszú évek gyakorlása után sem működik valakinek a nagy farizma.

Az esszenciális izmok megfelelő működése biztosítja azt, hogy elkerüljük a sérüléseket, fejlődni tudjunk az futóprogramunkban és kiegyensúlyozott edzésprogramot nyújtsunk a szervezetünknek.

Kiknek ajánljuk az Alapozó programunkat?

N

Kezdő futók számára

N

Középhaladó futóknak, akik korábban nem végeztek kiegészítő edzéseket

N

Aki futás mellett alakformálásra is szeretne koncentrálni

N

Aki futás mellett súlycsökkenést szeretne elérni